Share Button

000000.3

Psihosomatica este o ramura a stiintei aflata la granita dintre medicina, psihologie, sociologie si antropologie, care se ocupa de studiul si tratamentul bolilor cu dubla componenta: psihologica si somatica. Mai simplu, psihosomatica se refera la boala fizica, provocata de anumite cauze psihologice.

Bolile sunt reflectia gandurilor noastre. Un om cu o expresie trista a fetei la sigur are ganduri la fel de triste. Iata o lista cu motive mintale a multor boli. Tine cont de ele.

CAPUL

Capul ne reprezinta pe noi insine. Este ceea ce prezentam lumii. Atunci cand ceva nu este in regula cu capul, inseamna ca ceva nu este in regula cu noi.

PARUL

Reprezinta puterea. Atunci cand ne simtim foarte prost, in rezultatul reactiilor parul incepe sa cada. Daca starea de incordare este permanenta, parul nu mai creste.

URECHILE

Reprezinta capacitatea de a auzi si a asculta. Atunci cand un om are probleme cu urechile inseamna ca in viata lui se intampla lucruri pe care acesta refuza sa le asculte. Durerea in urechi este un exemplu de mare deranja fata de ceea ce auziti. De obicei copiii acuza dureri de ureche, intrucat acestia sunt nevoiti sa asculte ceea ce nu vor. Asurzirea reprezinta refuzul de a asculta pentru o perioada lunga de timp.

OCHII

Ne vorbesc despre capacitatea de a vedea. Atunci cand un om are probleme cu ochii, de obicei acesta refuza sa vada – fie lumea din jur, fie ceea ce e in interiorul lui.

DURERILE DE CAP

Apar atunci cand ne simtim neimpliniti. Urmatoarea data cand va va durea capul intrebati-va unde va simtiti umiliti si de ce. Iertati-va, fie ca aceasta emotie sa plece, atunci durerea de cap va dasparea. Migrenele apar la oamenii care vor sa fie perfecti, dar si la cei care au o atitudine respingatoare fata de lume.

GATUL

Cand aveti probleme cu gatul, inseamna ca nu sunteti flexibili, sunteti incordati. Gatul reprezinta capacitatea noastra de a cere ceea ce dorim. Problemele cu gatul apar de la sentimentul ca „nu avem voie”. Durerile de gat reprezinta un deranj mare, o insatisfactie.

SPATELE

Este legat ca sistemul de sustinere. Problemele cu spatele va arata ca nu simtiti suficienta sustinere.

PLAMANII

Este capacitatea de a lua si de a da viata. Problemele cu plamanii apar de la refuzul nostru de a trai viata din plin si de la faptul ca ne simtim de acest drept.

INIMA

Inima este simbolul iubirii, sangele – al fericirii. Atunci cand n u aveti iubire si fericire, inima se strange in piept. Sangele incepe sa curga mai incet prin vene, respectiv avem anemie si predispozitie catre infarct.

STOMACUL

Este simbolul „amestecarii” tuturor ideilor si situatiilor noi. Atuncicand aveti probleme cu stomacul, inseamna ca nu stim cum sa asimilam situatiile noi create. Ne este frica.

PICIOARELE

Picioarele ne poarta prin viata. Probleme cu picioarele inseamna frica de a merge mai departe, de a depasi anumite situatii.

Situatiile neplacute pe departe nu sunt „situatii”. 

Sunt reflectia deranjului si a supararii. Ele reprezinta lipsa de libertate fata de propriile emotii.

REUMATISMUL

Boala care apare de la o permanenta critica fat ade noi si fata de cei din jur. Oamenii care sufera de aceasta boala atrag alti oameni care critica. Vine de la convingerea ca critica este benefica.

ASTMUL

Oamenii cu astm simt ca nu au dreptul sa respire de unii singuri. Ei isi asuma mereu vina, chiar daca nu au gresit.

CANCERUL

Boala care apare in rezultatul unei suparari continue, practic mancand corpul. In copilarie se intampla lucruri care nu pot fi uitate, in timp omul incepe sa se simta inutil, are relatii de scurta durata si multe dezamagiri. Sentimentul de neputinta ii intra in creier, acesta incepe sa invinovateasca pe toata lumea. Oamenii care sufera de cancer sunt autocritici.

KILOGRAME IN PLUS

Apar din nevoia de protectie. Cautam protectie fata de critica, fata de insultari, fata de toate lucExista multe alte boli a caror origine e in suferinta omului, in dezamagirile acestuia, in neputinta de a face fata acestei lumi. Aveti grija in primul rand de gandurile si de actiunile voastre, pentru ca ele decid in mare parte cum se va simti corpul vostru.

Sursa: http://devorbacutine.eu

Va multumesc,
Psiholog Alina Blagoi

No tags for this post.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Website